Home Wine Makers Dinner
Thumbnail for Wine Makers Dinner

Wine Makers Dinner

Afbeelding

Wine Makers Dinner

Op 3 en 28 september organiseert Ovum samen met Grapelife het Wine Makers Dinner. Tijdens dit event maak je op smaakvolle wijze kennis met verschillende bijzondere wijnen van verschillende wijnhuizen.

Op beide dagen word je ontvangen met onze Aperitivo Ovum met antipasti. Vervolgens geniet je van een vijfgangendiner met bijpassende wijnen, waar de wijnmakers een toelichting over geven. Op 3 september verzorgt Longridge Wine Estate uit Zuid-Afrika de vijf wijnen en op 28 september is Terra Selecta uit Spanje aanwezig.

Het Wine Makers Dinner start om 18.30 uur en de kosten bedragen 97,50 euro per persoon. Je kunt online reserveren via de button rechtsonder.

3 september: Longridge Wine Estate

Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd. Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. En zo zijn er nog talloze manieren hoe Longridge er voor zorgt dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van pesticiden.

Afbeelding
Afbeelding

28 september: Terra Selecta

Terra Selecta is een Spaans bedrijf waaronder meerdere wijnhuizen vallen. Gedurende het wijndiner zullen er wijnen van meerdere van deze wijnhuizen voorbij komen;

Bodegas Naia heeft zich in een relatief korte periode goed gepositioneerd in de markt en al diverse prijzen gewonnen. Bijna elk gerenommeerd Spaans restaurant heeft Bodegas Naia op de wijnkaart staan. Bodegas Naia is trots op de productie van haar complexe en terroirgedreven wijnen met karakteristieke smaken en verfrissende aroma’s.

Bodegas Obalo werd in 2006 opgericht door de Spanjaard Manuel Jove. De Bodega bevindt zich in Ábalos, een kleine 30 km ten westen van Logroño tussen San Vicente de La Sonsierra en Samaniego. Hier loopt ook de grens tussen de Rioja Alavesa en de Rioja Alta. Obalo heeft 40 hectare onder haar beheer met 40 tot 90 jaar oude Tempranillo wijnstokken. De gisting en rijping van de verschillende percelen gebeurt separaat. De wijnmaker gebruikt voor de rijping van de wijn uitsluitend Frans eikenhout.

Dominio de Atauta behoort tot de top van Ribera del Duero en ligt in het uiterste oosten, het koudste deel van het gebied, op bijna duizend meter boven de zeespiegel. De soms honderd jaar oude wijnstokken zorgen voor enorme concentratie in de wijnen, maar het lokale klimaat geeft de wijnen ook frisheid en balans. Dit resulteert in stevige rode wijnen met mooie tannine.

Afbeelding