Home Souschef

Afbeelding

Vacature Souschef

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een souschef. Als ondersteunende factor van de chef-kok en zijn jonge team bezorg jij de gasten een onvergetelijk bezoek aan ons restaurant.

Werk mee aan de culinaire beleving van Restaurant Ovum

Restaurant Ovum is op zoek naar een souschef die met passie en enthousiasme ons team aanvult. Samen met je collega’s serveer jij die heerlijke lunch of een volledig culinair menu van de chef.

Ondersteunende factor
Souschef

Als souschef ben je de rechterhand van de chef-kok en speel je een cruciale rol in het dagelijkse reilen en zeilen van de keuken. Je ondersteunt de chef-kok bij het ontwikkelen van menu’s, het aansturen van het keukenteam en het waarborgen van de hoogste kwaliteit van de gerechten. Je zorgt ervoor dat de keuken soepel draait, ook tijdens drukke periodes.

Samen succesvol
Het Ovum dreamteam

Het team van Ovum, zowel de keuken als de bediening, werkt samen voor een tevreden gast. Jullie werken samen in een gezellige en gepassioneerde sfeer en helpen elkaar waar nodig. Zo leer je van elkaar!

Unieke locatie
Werken in een rijksmonument

Ovum bevindt zich in een rijksmonument, waardoor jouw werkplek zich op een bijzondere locatie bevindt. Het Arsenaal is een complex dat bestaat uit verschillende gebouwen, waarvan het oudste gedeelte uit de 16e eeuw stamt. Een inspirerende plek, die je werk extra leuk maakt!

Events
Ondersteun en creëer events

Zowel in Ovum als in Nidum, het aangrenzende house of inspiration, vinden regelmatig events plaats. De culinaire beleving van Ovum maakt een bezoek aan Nidum, en daarmee een dagje uit, compleet! Ovum organiseert regelmatige speciale culinaire events, zoals Dinner in the Dark, Haring Happening en verschillende speciale menu’s tijdens feestdagen. Tijdens deze events, maar ook bij bruiloften, maak jij de dag compleet met jouw culinaire bijdrage.

Rechterhand chef-kok
Ruimte voor jouw inbreng

Als souschef heb jij als rechterhand van de chef-kok meerdere verantwoordelijkheden waarbij je toeziet op de dagelijkse keukenactiviteiten, coördineren van de voorbereiding en presentatie van gerechten, en zorgen voor een efficiënte werkorganisatie. Je werkt nauw samen met de chef-kok en zijn team om onze gasten keer op keer te verrassen met smaakvolle en oogstrelende creaties. Je zorgt voor een vlekkeloze uitvoering in de keuken, waar ook ruimte is voor jouw ideeën.

Culinaire vermeldingen
Lekker500 en Gault&Millau

Ovum heeft al verschillende mooie vermeldingen mogen ontvangen. Zo staan we sinds de opening in augustus 2021 al in de Lekker500 en ook in de culinaire gids van Gault&Millau. Daar zijn we trots op en hoe uitdagend is het om mee te werken aan het behouden van deze prestaties! Dat neemt niet weg dat we de drempel laag willen houden, want iedereen is welkom bij Ovum.

Leuke collega’s
Samenwerken voor tevreden gasten

Je komt terecht in een bedrijf met hardwerkende en gezellige collega’s. Samen blijf je werken aan de uitstraling en de gastvrijheid van Ovum en zorg je ervoor dat gasten ontspannen en enthousiast naar huis gaan. De werkdruk kan hoog zijn, maar wij vinden het belangrijk dat er ruimte is om elkaar te helpen, van elkaar te leren en elkaar naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwe-collega-bonus
Bonus bij het aandragen van een nieuwe collega

Draag jij een nieuwe collega aan, dan verdien je een bonus. Jij zorgt voor een enthousiaste en gekwalificeerde collega die het team versterkt en wij belonen jouw inzet met een vergoeding!

Ovum is het restaurant van Nidum, het house of inspiration dat is gevestigd in het Arsenaal in Grave. Sinds de opening in 2021 heeft Ovum al mooie vermeldingen ontvangen in de Lekker500 en de culinaire gids van Gault&Millau. Naast het restaurant is er ook ruimte voor feesten, partijen, vergaderingen en private dining in de zaal en monumentale kapel. Elke dag opnieuw doen wij ons best om onze gasten te laten genieten met zowel de lunch, het diner als tijdens een overnachting. 

Wat zoeken wij?

Een enthousiaste, gepassioneerde en gemotiveerde zelfstandig werkend kok, die samen met het team de kern van de gastvrijheid vormt. Je bent stressbestendig en je hebt uiteraard geen 9-tot-5-mentaliteit. Samen met het keukenteam zorg jij ervoor dat het de gasten op culinair gebied aan niets ontbreekt. Je vertaalt de visie van Ovum naar een hoogstaand kwalitatief keukenproduct. Jouw doel is een hoge tevredenheid bij gasten, of het nu gaat om een zakelijke lunch, bruiloftsdiner of het à-la-carterestaurant.

Je hebt daarnaast:

  • Uitstekende kookkwaliteiten en je bent op de hoogte van de laatste foodtrends en ontwikkelingen;
    Een wens om met mooie producten te werken en verrassende gerechten te serveren;
  • Ervaring in een soortgelijke functie.

Wat neem je mee?

  • Een prettige en collegiale werkomgeving waar jij een belangrijke bijdrage aan hebt.
  • Je hebt een afgeronde koksopleiding op (minimaal) MBO niveau 3;
    Je hebt ervaring met het beheren van de voorraad, bestellen van ingrediënten en materialen, en ervoor zorgen dat er altijd voldoende voorraad is zonder verspilling;
    Je hebt ervaring met leiding geven in de keuken;
  • Je hebt kennis van werken conform HACCP en Sociale Hygiëne;
  • Je bent communicatief sterk en gastvrij.

Wat hebben wij te bieden?

  • Je werkt in een sfeervolle en inspirerende werkomgeving, waarbij wij onze gasten iedere dag een unieke ervaring willen bieden in een warme, stijlvolle ambiance.
  • Je werkt in een jong, enthousiast en groeiend team, onder leiding van onze nieuwe chef-kok Quintus.
  • Een uitdagende functie met ruimte voor ideeën en eigen inbreng.
  • Je mag leiding geven aan een professionele keuken bij afwezigheid van de chef-kok.
  • Een goed salaris dat past bij je ervaring.
  • Reisvergoeding.
  • Een 4-daagse werkweek.

Interesse in deze functie?

Dan ontvangen wij graag je motivatie en CV! Voor vragen kun je terecht bij onze hr-afdeling via het algemene telefoonnummer 0486-745755.

Afbeelding