Home Sommelier

Afbeelding

Vacature Sommelier

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een sommelier. Ben jij een gepassioneerde wijnkenner die ook graag de handen uit de mouwen steekt in de bediening?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werk mee aan de culinaire beleving van Restaurant Ovum

Restaurant Ovum is op zoek naar een sommelier die onze gasten niet alleen verrast met perfecte wijnadviezen, maar ook actief meedraait in de service op de vloer.

Maak het verschil
Sommelier

Als sommelier ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van de wijnkaart, het adviseren van gasten over wijn-spijscombinaties en het waarborgen van de kwaliteit van de wijnvoorraad.

Samen succesvol
Het Ovum dreamteam

Het team van Ovum, zowel de keuken als de bediening, werkt samen voor een tevreden gast. Jullie werken samen in een gezellige en gepassioneerde sfeer en helpen elkaar waar nodig. Zo leer je van elkaar!

Unieke locatie
Werken in een rijksmonument

Ovum bevindt zich in een rijksmonument, waardoor jouw werkplek zich op een bijzondere locatie bevindt. Het Arsenaal is een complex dat bestaat uit verschillende gebouwen, waarvan het oudste gedeelte uit de 16e eeuw stamt. Een inspirerende plek, die je werk extra leuk maakt!

Events
Ondersteun onze events

Zowel in Ovum als in Nidum, het aangrenzende house of inspiration, vinden regelmatig events plaats. De culinaire beleving van Ovum maakt een bezoek aan Nidum, en daarmee een dagje uit, compleet! Ovum organiseert regelmatige speciale culinaire events, zoals Dinner in the Dark, Haring Happening en verschillende speciale menu’s tijdens feestdagen. Tijdens deze events, maar ook bij bruiloften en vergaderingen, maak jij de dag compleet met jouw bijdrage.

Puntjes op de i
Ruimte voor jouw inbreng

Als sommelier ben je het gezicht van onze wijnervaring en zorg je voor een onvergetelijke service. Met jouw hulp worden de juiste wijnen gekozen bij de menukaarten, maar ook voor liefhebbers van een mooie wijn bij een bar bite. Je haalt er ook plezier uit als je anderen kunt enthousiasmeren met de juiste wijn-spijscombinatie.

Culinaire vermeldingen
Lekker500 en Gault&Millau

Ovum heeft al verschillende mooie vermeldingen op haar naam staan. Zo kregen we na de opening in augustus 2021 vermeldingen in de Lekker500 en ook in de culinaire gids van Gault&Millau. Daar zijn we trots op en hoe uitdagend is het om mee te werken aan deze prestaties! Dat neemt niet weg dat we de drempel laag willen houden, want iedereen is welkom bij Ovum.

Leuke collega’s
Samenwerken voor tevreden gasten

Je komt terecht in een bedrijf met hardwerkende en gezellige collega’s. Samen blijf je werken aan de uitstraling en de gastvrijheid van Ovum en zorg je ervoor dat gasten ontspannen en enthousiast naar huis gaan. De werkdruk kan hoog zijn, maar wij vinden het belangrijk dat er ruimte is om elkaar te helpen, van elkaar te leren en elkaar naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwe-collega-bonus
Bonus bij het aandragen van een nieuwe collega

Draag jij een nieuwe collega aan, dan verdien je een bonus. Jij zorgt voor een enthousiaste en gekwalificeerde collega die het team versterkt en wij belonen jouw inzet met een vergoeding!

Ovum is het restaurant van Nidum, het house of inspiration dat is gevestigd in het Arsenaal in Grave. Naast het restaurant is er ook ruimte voor feesten, partijen, vergaderingen en private dining in de zaal en monumentale kapel. Nidum Boetiekhotel maakt overnachten op onze locatie ook mogelijk met zes designkamers. Elke dag opnieuw doen wij ons best om onze gasten te laten genieten met zowel de lunch, het diner als tijdens een overnachting. 

Wat zoeken wij?

Als sommelier ben je de wijnexpert die gasten weet te verrassen met perfecte wijnkeuzes en hun culinaire beleving naar een hoger niveau tilt. Met jouw hulp worden de juiste wijnen gekozen bij de menukaarten, maar ook voor liefhebbers van een mooie wijn bij een bar bite. Je haalt er ook plezier uit als je collega’s kunt enthousiasmeren met de juiste wijn-spijscombinatie.

Wat ga je doen?

  • Het adviseren van wijnen en wijn-spijscombinaties naar onze gasten
  • Beheren en updaten van onze wijnkaart
  • Inkopen en voorraadbeheer van de wijnen
  • Meewerken in de bediening
  • Wijnkennis delen met collega’s
  • Meedenken over arrangementen en gastbeleving

Wie zoeken wij?

  • Aantoonbare wijnkennis
  • Ervaring in de horeca
  • Oog voor detail
  • Oprechte passie voor wijn en gastvrijheid
  • Representatief, energiek en communicatief sterk
  • Bereid om in de weekenden te werken (ook ’s avonds)
  • Hands-on mentaliteit en stressbestendig

Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige rol met zowel wijnverantwoordelijkheid als gastcontact
  • Je werkt in een jong, enthousiast team en groeiend team
  • Een passend salaris
  • Een fulltime dienstverband, parttime is bespreekbaar
  • Ruimte voor ontwikkeling
  • Je werkt in een prachtige monumentale omgeving  

Interesse in deze functie?

Dan ontvangen wij graag je motivatie en CV! Voor vragen kun je terecht bij onze hr-afdeling via het algemene telefoonnummer 0486-745755.

Afbeelding