Home Chef-kok
Afbeelding

Vacature Chef-kok

Jouw visie en ambitie toepassen als chef-kok bij Restaurant Ovum?
Ontdek de unieke mogelijkheid om de unieke werkomgeving van Restaurant Ovum naar jouw eigen hand te zetten!

Ontdek de unieke kans bij Restaurant Ovum

Restaurant Ovum is op zoek naar een chef-kok die de keuken leidt met passie en de gasten een beleving biedt met verrassende gerechten. Solliciteer op deze vacature en krijg de ruimte om je eigen team samen te stellen.

Creatieve vrijheid
De chef op meerdere vlakken

Wij zijn op zoek naar een chef-kok die zijn eigen keukenteam wil samenstellen en zich de keuken eigen maakt. Je krijgt dus vrij veel vrijheid, waarbij je je eigen menu’s samenstelt maar ook unieke events mag samenstellen terwijl je jouw keukenbrigade aanstuurt.

Jouw eigen team
Het Ovum dreamteam

Als chef-kok krijg jij de ruimte om je eigen team te samenstellen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om jouw dreamteam te creëren en samen de sterren van de hemel te koken in een gezellige en gepassioneerde sfeer.

Unieke locatie
Werken in een rijksmonument

Ovum bevindt zich in een rijksmonument, waardoor jouw werkplek zich op een bijzondere locatie bevindt. Het Arsenaal is een complex dat bestaat uit verschillende gebouwen, waarvan het oudste gedeelte uit de 16e eeuw stamt. Een inspirerende plek, die je werk extra leuk maakt!

Events
Ondersteun en creëer events

Zowel in Ovum als in Nidum, het aangrenzende house of inspiration, vinden regelmatig events plaats. De culinaire beleving van Ovum maakt een bezoek aan Nidum, en daarmee een dagje uit, compleet! Ovum organiseert regelmatige speciale culinaire events, zoals Dinner in the Dark, Haring Happening en verschillende speciale menu’s tijdens feestdagen. Jouw ideeën voor deze én nieuwe events verrassen onze gasten en zetten Ovum opnieuw op de kaart.

Menu’s ontwikkelen
Jouw handtekening onder de culinaire kaart

Als chef-kok ben jij degene die de culinaire pareltjes ontwikkelt. Jij vernieuwt regelmatig de menukaart, in een stijl die bij Ovum past: culinair én toegankelijk. Ook voor events, feestdagen en andere gelegenheden creëer jij passende menukaarten.

Culinaire vermeldingen
Lekker500 en Gault&Millau

Ovum heeft al verschillende mooie vermeldingen mogen ontvangen. Zo staan we sinds de opening in augustus 2021 al in de Lekker500 en ook in de culinaire gids van Gault&Millau. Daar zijn we trots op! Een mooie uitdaging om als chef-kok deze mijlpalen te behouden en de vaste én nieuwe gasten te blijven verrassen.

Leuke collega’s
Samenwerken voor tevreden gasten

Hoewel er ruimte is voor je eigen keukenteam, kom je terecht in een bedrijf met hardwerkende en gezellige collega’s. Samen blijf je werken aan de uitstraling en de gastvrijheid van Ovum en zorg je ervoor dat gasten ontspannen en enthousiast naar huis gaan.

Nieuwe-collega-bonus
Bonus bij het aandragen van een nieuwe collega

Draag jij een nieuwe collega aan, dan verdien je een bonus. Jij zorgt voor een enthousiaste en gekwalificeerde collega die het team versterkt en wij belonen jouw inzet met een vergoeding!

Altijd al willen werken in een monumentaal pand met een modern en nieuw interieur? Wegens ambitieveranderingen van onze chef-kok zijn wij op zoek naar een nieuwe chef-kok die zijn eigen keukenteam wil samenstellen en zich de keuken eigen maakt. 

Ovum is een jong en veelzijdig bedrijf gelegen in het monumentale Arsenaal van Grave. Elke dag opnieuw doen wij ons best om onze gasten te laten genieten met zowel de lunch, het diner als tijdens een overnachting. 

Wat ga jij doen?

Als chef-kok heb je een passie voor pure producten en lekker eten. Samen met het door jou samengestelde team maak je de menukaart met gerechten van topkwaliteit. 

Als chef-kok ben je de perfecte spin in het web. Je combineert de operationele werkzaamheden in de keuken met de daarbij behorende administratieve taken. Je stuurt jouw keukenbrigade aan en zorgt voor een menukaart met culinaire pareltjes. Naast de operationele taken binnen de keuken, zie je ook toe op de kwaliteit, veiligheid en hygiëne binnen de keuken. Je werkt in een open keuken, bent een van de gezichten van het bedrijf en neemt het team mee in onze visie op service en gastvrijheid. Je bent een echte teamplayer in een informeel team, maar als het erop aankomt toon je leiderschap. Het blijven verbeteren en ontwikkelen is een van je speerpunten. 

 • Maken van menukaarten en menu’s voor evenementen;
 • Toezien op kwaliteit en het verbeteren hiervan;
 • Voeren van een goed voorraadbeheer en inkopen van producten;
 • Calculeren van kostprijzen;
 • Het bijhouden/ nastreven van de HACCP richtlijnen en de registratie hiervan;
 • Maken van roosters voor het keukenteam; 
 • Coachen en motiveren van de medewerkers in de keuken;

Wat bieden wij?

 • Een prettige en collegiale werkomgeving waar jij een belangrijke bijdrage aan hebt.
 • Fulltime contract voor 38 uur per week;
 • Goed salaris. Jouw salaris wordt bepaald op basis van kennis en ervaring.
 • Flexibele werktijden met een mooie werk/privé balans; 
 • Reiskostenregeling, conform CAO;
 • 25 verlofdagen per jaar (op basis van een fulltime dienstverband);
 • De mogelijkheid tot een full time 4-daagse werkweek;
 • Als je onze nieuwe collega wordt en je draagt een nieuwe collega aan, dan verdient dit een bonus;
 • Een mooie toekomst met veel eigen inbreng in je functie, ontwikkeling en wensen.

Wat neem je mee?

Vanzelfsprekend ben je proactief, houd je het commercieel belang in je achterhoofd, je bent resultaatgerichtheid en je hebt oog voor detail. Daarbij heb je een gedegen productkennis en houd je ervan te werken met verse producten.

 • Een prettige en collegiale werkomgeving waar jij een belangrijke bijdrage aan hebt.
 • Je hebt een afgeronde koksopleiding op (minimaal) MBO niveau 3;
 • Je hebt minimaal 2 tot 3 jaar ervaring als souschef/chef-kok;
 • Je hebt kennis van werken conform HACCP en Sociale Hygiëne;
 • Een SHV leermeester certificaat is een pré, maar wij bieden ook de kans om deze te behalen;
 • Je bent communicatief sterk en gastvrij.

Interesse in deze functie?

Dan ontvangen wij graag je motivatie en CV! Voor vragen kun je terecht bij onze hr-afdeling via het algemene telefoonnummer 0486-745755.

Afbeelding